Kycklingfilé med ädelostsås och hemmagjord pasta
(Tillagningstid ca 60 min)
Börja med att göra pastan eftersom det tar längst tid. Beräknad tid att göra pastan är ungefär 40 minuter.
Det är lättare än vad det låter att göra pasta, och det blir så mycket godare, jag lovar! Har man ingen
pastamaskin funkar det utmärkt att göra som jag, att kavla ut degen, det tar lite längre tid men blir lika
bra. Tänk bara på att dela upp degen i 4 bitar innan man börjar kavla så går det lättare.
Hemmagjord pasta (4 port)
vetemjöl 4 dl
ägg 3 st
olja 1 msk
salt 1/3 tsk
Kokning
salt/liter vatten 1/2 msk
- Blanda mjöl, ägg, olja och salt till en fast deg. Kavla ut den så tunt som möjligt. Degen ska nämligen bli tunn som papper.
- Rulla ihop den utkavlade degen från ena långsidan och skär sedan rullen i 3/4 cm tjocka skivor. Veckla upp remsorna och lägg i en bunke.
Kycklingfilé (4 port)
kycklingfilé 4 st
salt
peppar
jamaican jerk (krydda)
Ädelostsås (4 port)
grädde 2 1/2 dl
hong mögelost 1/2 pkt
hönsbuljong 1 st
salt & peppar
ev majzenaredning
- Börja med att steka kycklingen. Krydda kyckling med salt, peppar och jamaican jerk.
- Häll i grädden i en kastrull och låt grädden bli varm, värm den försiktigt så det ej kokar över. Ha sedan i mögelosten och rör i kastrullen tills osten smälter, salta och peppra. Ev tillsätt majzena om det behövs
- Lägg i pastan i kokande vatten när det är ca 5 minuter kvar innan kycklingen är färdig. Tillsätt salt i vattnet. Pastan ska koka i ca 5 minuter, smaka av pastan innan du häller av den. Ringla lite olja eller tillsätt lite margarin när pastan är klar så klibbar den sig inte.
- När kycklingfilerna är klara skär dom i 1 cm tjocka skivor.
- Servera! Gärna med en god och fräsch sallad till.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar