Idag hade jag inget att säga till om vad det skulle bli för mat, sambon hade redan bestämt sig för att vi skulle äta varm smörgåstårta. Detta var helt omöjligt att förhandla om! Jag var faktiskt lite skeptisk till en början att det inte skulle bli så bra men vad fel jag hade:)Den här maten var väldigt enkel att laga och blev så god att man inte ville sluta äta. Laga den här maten och imponera på din familj och dina vänner!
Varm smörgåstårta
(tillagning 30 min)
Ingredienser:
3 pkt bacon
1 purjolök
4 dl créme fraiche
1 pkt hönekaka
5 st skogschampinjoner
salt & peppar
Garnering:
skivade tomater (cirka 2 st)
ost
Gör så här:
- Sätt på ugnen på 200 C
- Strimla baconen, grovhacka purjolöken och svampen.
- Knaperstek baconen och tillsätt purjolöken och svampen någon minut innan baconen är klara.
- Hällcréme fraiche i en skål och blanda i den varma baconröran, salta och peppraefter behag.
- Lägg en skiva hönekaka på en ugnsplåt med bakplåtspapper.
- Lägg på ett lager baconröra på hönekakan och varva så att det blir 4 lager.
- Garnera sista lagret med skivade tomater och ost.
- Ställ mitten av ugnen på 200 C i 15 min.
- Skär upp och servera.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar